Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

Schrijverij

 

Hoera, weer een nieuwe roman in februari 2019 !!!!

 

FLEUR, een leven in de knop geknakt

 

Als Fleur veertien is, wordt ze door haar tweelingbroers gechanteerd. Ze is volgens hen een bastaard. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te spelen en dat bepaalt de loop van haar verdere leven. Ze raakt emotioneel getraumatiseerd. Ze verlangt naar aandacht en liefde, naar een man die haar bemint. Haar echtgenoot Thomas doet dat niet, maar verbonden door een bizarre eed kunnen ze elkaar niet loslaten. Hij heeft zijn vrienden in de kroeg en zij heeft haar minnaars. De piketpaaltjes lijken voor de rest van hun leven geslagen, totdat Thomas te jong aan een hartstilstand overlijdt. Aan zijn doodsbed ontworstelt Fleur zich, in een spiegelende dialoog met zichzelf en met de voorgoed zwijgende Thomas, aan haar verleden. Alle panelen verschuiven. Na dertig jaar ontdekt Fleur dat haar broers gelijk hadden toen ze haar een bastaard noemden. Ze leert haar biologische vader kennen, probeert de keuze van hem en van haar moeder te begrijpen. Ze overwint haar angsten en is eindelijk in staat om vrij voor haar eigen toekomst te kiezen.

zie ook http://boekenindustrie.nl/

        Al eerder verschenen in mei 2017:

        HoRa  

 

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Het leven speelt zich af in meer dimensies dan wij weten. Hora is een roman die daarover gaat. De journalist Manuel en de astronoom Adriaan gaan op zoek naar de identiteit van een man in een zwart pak, met een rood overhemd en bleek gelaat, die voortdurend het pad van Manuel kruist. Deze Max staat als grote onbekende op foto’s, zowel bij Manuels ex als bij zijn vriendinnen. Iedereen kent hem vaag, maar niemand weet wie hij is. Hij volgt Manuel en mijdt het persoonlijke contact. Hij gaat iets eerder de hoek van de straat om, staat verder in de wachtrij, houdt hem van een afstand in de gaten. Hij wordt een obsessie voor Manuel, zeker nadat deze samen met Adriaan ontdekt dat er een verband is tussen Max, vreemde natuurverschijnselen aan de rand van het Mastbos en de kortstondige ontvoering van jonge vrouwen. Hun zoektocht leidt tot verrassende inzichten. Manuel ontmoet Max in een andere wereld. Door hem heeft hij ook een bijzondere ontmoeting met zijn overleden geliefden. Zijn liefde is sterker dan het leven.

zie ook: www.godijnpublishing.nl/ 

 

Al eerder verschenen in februari 2015:

Koningin van de Claddagh

 

Adriaan de Coninck brengt als schrijver een deel van het jaar door op het eilandje Inishmore voor de Ierse westkust. Hij ziet hoe een onbekende jonge vrouw een ongelukkige  val maakt op het rotsachtige strandje achter zijn huis. Als gevolg daarvan kampt ze met geheugenverlies. Ze weet niet meer wie ze, waar ze is, waar ze vanaan komt. Het enige aanknopingspunt om achter haar identiteit te komen is de ring die zij draagt: een gekroond hart dat  door twee handen wordt  omklemd, de Claddagh-ring. Adriaan gaat samen met eilanddokter Jimmy op onderzoek uit. De Nicholas Church in Galway en een bijzonder kunstenaarscollectief spelen daarin een sleutelrol. De ring blijkt heel lang geleden gemaakt te zijn door Richard Joyce, als bewijs van zijn liefde voor een meisje dat volgens een eeuwenoude legende afkomstig was uit de Claddagh, een  eeuwenoude vissersgemeenschap bij de stad Galway.

zie ook: www.uitgeverijbagage.nl

 

 Je kunt ook samen met de Koningin van de Claddagh wandelen door Galway en op Inishmore. Je komt  dan op de plekken die in Ierland het decor zijn van mijn roman. De  speciale website voor de wandeling vind je op: 

www.wandelmetdekoninginvandecladdagh.nl                                       

                                                                                                                        

          

Schrijven is mijn grote passie!

 

Toen ik als student op mijn Amsterdamse zolderkamertje van 2,5 bij 2,5 meter gefascineerd raakte door de gedichten van Lucebert en van Paul van Ostayen, sloeg Ik sloeg zelf aan het dichten en ging korte verhalen schrijven. Een paar jaar later werd ik genomineerd voor de toenmalige grote poëziewedstrijd van de Zuidelijke Nederlanden. Daarna schreef ik alleen nog bij vlagen. De muziek, de studie, het werk en het gezin namen mij meer in beslag, totdat ik rond de eeuwwisseling korte verhalen ging schrijven. Vijf jaar later ging ik met vervroegd pensioen en vanaf dat moment is schrijven de rode draad in mijn leven. Ik kan moeilijk zonder. Het is heerlijk om je in je eigen verhalen te kunnen onderdompelen, om penvoerder te zijn van de personages die je zelf hebt bedacht, om te zien hoe ze tot leven komen en het van je overnemen. En natuurlijk  is het geweldig, een erkenning van mijn schrijverschap, dat uitgevers met me aan de slag willen. 

Inmiddels heb ik nog vier romanmanuscripten en een vertellingenreeks op de plank liggen. Ik ben nog op zoek naar uitgevers. Ik schrijf ook korte verhalen en poëmen.

 

 manuscripten onderhanden:

 

"De laatste Goldstern" gaat over de 24-jarige Meier die wil kunnen begrijpen waarom zijn moeder is dood gegaan toen ze zo oud was als hij nu is.  Hij heeft nooit met haar kunnen praten over wat ze als Joods meisje uit Litouwen in het concentratiekamp heeft meegemaakt. Niemand kan hem vertellen waaraan zij is doodgegaan, totdat hij haar oorlogsdagboek laat vertalen en haar vroegere vriendinnen en haar broer op het spoor komt.  Uitgave gepland voor augustus 2019.

 

"Mijn liefde voor vrouwen, chinezen, cowboys en indianen" is een pseudo autobiografische vertellingenreeks. Met verhaallijnen over onder meer Antwerpse Rosa, Krist de dorpskunstenaar, zijn geile vriendin en zijn ex Fleur, lagere schooljaren en Titi die zo graag mannequin wilde worden.

 

 “Playgirl en dr.Zhivago (aliassen)” gaat over een voormalige huisarts, die als dr. Zhivago in een erotische chatbox het keurslijf van zijn verstandshuwelijk van zich afwerpt. Daar leert hij Playgirl kennen, de vrouw over wie alle mannen fantaseren. Als fantasie en werkelijkheid door elkaar gaan lopen, is niets meer wat het lijkt te zijn. Hij dreigt het gewillige slachtoffer van Internetcriminelen te worden. Samen met de onderzoeksjournaliste Maaike weet hij de rollen om te draaien.

 

"De NV (Nationale Volksbeweging)" is een politieke krimi over de opkomst van een nieuwe populistische volksbeweging aan de rechterzijde van het politieke spectrum. Parlementariërs van de NV maken zich schuldig aan cliëntisme, waardoor se chantabel worden. Er is bovendien sprake van hun betrokkenheid bij onduidelijke relaties tussen de onder- en bovenwereld. Daarin blijkt hun gedeelde voorliefde voor bdsm een rol te spelen. Er vindt een fatale aanslag plaats op de oprichter en voorzitter van de NV wordt, later ook op een parlementariër. De geweldsspiraal zet zich voort als er een aanslag plaatsvindt tijdens een grootse verkiezingsmanifestatie. Het forensisch onderzoeksteam moet een bizarre kluwen van belangen en relaties ontwarren.

 

"Het wankele leven van Esmee, over een vrije vrouw en haar biograaf."

De schrijver in deze roman wordt  zonder een naam of pseudoniem te krijgen, onbedoeld zelf een personage in de biografie van Esmee, meesteres, slavin en bovenal vrije vrouw. Ze vroeg hem haar levensverhaal te schrijven. Hij had beter moeten weten toen ze voorstelde hem mee te nemen in haar huidige en toekomstige avonturen, als waarnemer, misschien zelfs als deelnemer. Ze opende onbekende werelden voor hem en hij moest de confrontatie aan met zichzelf en zijn eigen verleden. Om haar verhaal te kunnen schrijven, moest hij antwoorden vinden op zijn eigen vragen. Hij schreef een biografische roman die niet alleen haar verhaal vertelt, maar ook dat van haar schrijver en zijn fantasie.

 

                                        actuele informatie vind je op :

                               https://www.facebook.com/MotellRijnenAuteur/