Schrijverij

Nieuwe roman

'De laatste Goldstern'

 

 

 

Op zaterdag 12 september 2020 vond de feestelijke presentatie plaats van mijn nieuwe roman 'De laatste Goldstern'. Gewoontegetrouw bij boekhandel Van Kemenade&Hollaers aan de Ginnekenweg in Breda.

De laatste Goldstern  is na de presentatie eveneens verkrijgbaar verkrijgbaar bij Bol.com, Uitgever BoekenIndustrie en bij elke boekhandel in Nederland en België. ISBN 9 789492 046550 .

 Wie is de laatste Goldstern? Meier is de zoon van Szenja, een  Litouwse Jodin, die de verschrikkingen van de Holocaust heeft overleefd. Haar broer Avrom was soldaat in de eerste Poolse pantserdivisie die Zuid-Nederland heeft bevrijd. Via hem komt ze in Breda terecht, trouwt er en sterft onverwacht als ze 25 is. Meier wil twintig jaar later weten wat er in zijn moeders leven is gebeurd. Haar oorlogsdagboek is het begin van een zoektocht die hem brengt naar zijn roots in Nederland en in Litouwen en dat wordt ook een ontdekkingsreis naar zijn eigen identiteit.  Als hij voor het eerst zijn oom Avrom ontmoet, vertelt die hem kort voor zijn dood zijn bewogen levensverhaal.

De laatste Goldstern wordt evenals Fleur uitgegeven door Uitgeverij Boekenindustie.

 

Als eerder verschenen in februari 2019

FLEUR, een leven in de knop geknakt

 

Als Fleur veertien is, wordt ze door haar tweelingbroers gechanteerd. Ze is volgens hen een bastaard. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te spelen en dat bepaalt de loop van haar verdere leven. Ze raakt emotioneel getraumatiseerd. Ze verlangt naar aandacht en liefde, naar een man die haar bemint. Haar echtgenoot Thomas doet dat niet, maar verbonden door een bizarre eed kunnen ze elkaar niet loslaten. Hij heeft zijn vrienden in de kroeg en zij heeft haar minnaars. De piketpaaltjes lijken voor de rest van hun leven geslagen, totdat Thomas te jong aan een hartstilstand overlijdt. Aan zijn doodsbed ontworstelt Fleur zich, in een spiegelende dialoog met zichzelf en met de voorgoed zwijgende Thomas, aan haar verleden. Alle panelen verschuiven. Na dertig jaar ontdekt Fleur dat haar broers gelijk hadden toen ze haar een bastaard noemden. Ze leert haar biologische vader kennen, probeert de keuze van hem en van haar moeder te begrijpen. Ze overwint haar angsten en is eindelijk in staat om vrij voor haar eigen toekomst te kiezen.

zie ook http://boekenindustrie.nl/

        Al eerder verschenen in mei 2017:

        HoRa  

 

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Het leven speelt zich af in meer dimensies dan wij weten. Hora is een roman die daarover gaat. De journalist Manuel en de astronoom Adriaan gaan op zoek naar de identiteit van een man in een zwart pak, met een rood overhemd en bleek gelaat, die voortdurend het pad van Manuel kruist. Deze Max staat als grote onbekende op foto’s, zowel bij Manuels ex als bij zijn vriendinnen. Iedereen kent hem vaag, maar niemand weet wie hij is. Hij volgt Manuel en mijdt het persoonlijke contact. Hij gaat iets eerder de hoek van de straat om, staat verder in de wachtrij, houdt hem van een afstand in de gaten. Hij wordt een obsessie voor Manuel, zeker nadat deze samen met Adriaan ontdekt dat er een verband is tussen Max, vreemde natuurverschijnselen aan de rand van het Mastbos en de kortstondige ontvoering van jonge vrouwen. Hun zoektocht leidt tot verrassende inzichten. Manuel ontmoet Max in een andere wereld. Door hem heeft hij ook een bijzondere ontmoeting met zijn overleden geliefden. Zijn liefde is sterker dan het leven.

           zie ook: www.godijnpublishing.nl/ 

 

Al eerder verschenen in februari 2015:

Koningin van de Claddagh

 

Adriaan de Coninck brengt als schrijver een deel van het jaar door op het eilandje Inishmore voor de Ierse westkust. Hij ziet hoe een onbekende jonge vrouw een ongelukkige  val maakt op het rotsachtige strandje achter zijn huis. Als gevolg daarvan kampt ze met geheugenverlies. Ze weet niet meer wie ze, waar ze is, waar ze vanaan komt. Het enige aanknopingspunt om achter haar identiteit te komen is de ring die zij draagt: een gekroond hart dat  door twee handen wordt  omklemd, de Claddagh-ring. Adriaan gaat samen met eilanddokter Jimmy op onderzoek uit. De Nicholas Church in Galway en een bijzonder kunstenaarscollectief spelen daarin een sleutelrol. De ring blijkt heel lang geleden gemaakt te zijn door Richard Joyce, als bewijs van zijn liefde voor een meisje dat volgens een eeuwenoude legende afkomstig was uit de Claddagh, een  eeuwenoude vissersgemeenschap bij de stad Galway.

zie ook: www.uitgeverijbagage.nl

 

 Je kunt ook samen met de Koningin van de Claddagh wandelen door Galway en op Inishmore. Je komt  dan op de plekken die in Ierland het decor zijn van mijn roman. De  speciale website voor de wandeling vind je op: 

www.wandelmetdekoninginvandecladdagh.nl                                       

                                                                                                                        

          

Schrijven is mijn grootste passie!

 

 

 manuscripten onderhanden:

 

"Mijn liefde voor vrouwen, chinezen, cowboys en indianen" is een pseudo autobiografische vertellingenreeks. Met verhaallijnen over onder meer Antwerpse Rosa, Krist de dorpskunstenaar, zijn geile vriendin Bea en zijn ex Fleur, lagere schooljaren en Titi die zo graag mannequin wilde worden.

 

 “Wankele Levens” gaat over de voormalige huisarts en schrijver Julius, die als dr. Zhivago in een erotische chatbox het keurslijf van zijn verstandshuwelijk van zich afwerpt. Daar leert hij Playgirl kennen, de vrouw over wie alle mannen fantaseren. Ze vraagt hem haar levensverhaal te schrijven. Hij had beter moeten weten. Ze opent onbekende werelden voor hem en hij moet de confrontatie aan met zichzelf en zijn eigen verleden. Om haar verhaal te kunnen schrijven, moet hij antwoorden vinden op zijn eigen vragen. Hij schrijft een biografische roman die niet alleen haar verhaal vertelt, maar ook dat van hem en zijn fantasie. Als fantasie en werkelijkheid door elkaar gaan lopen, is niets meer wat het lijkt te zijn. Hij dreigt het gewillige slachtoffer van Internetcriminelen te worden. Samen met een onderzoeksjournaliste  weet hij de rollen om te draaien en weer grip te krijgen op zijn eigen leven.

 

"De NV (Nationale Volksbeweging)" is een politieke krimi over de opkomst van een nieuwe populistische volksbeweging aan de rechterzijde van het politieke spectrum. Parlementariërs van de NV maken zich schuldig aan cliëntisme, waardoor ze chantabel worden. Hun levens zijn op vele manieren verknoopt en er is bovendien sprake van hun betrokkenheid bij onduidelijke relaties tussen de onder- en bovenwereld, die alles te maken hebben met twee huizen van plezier. De iegenaar van een van dezxe clubs wordt een half jaar na zijn dood in een diepvrieskist gevonden, er vindt een fatale aanslag plaats op de oprichter en voorzitter van de NV , later ook op een parlementariër. De geweldsspiraal zet zich voort tijdens een grootse verkiezingsmanifestatie. Het forensisch onderzoeksteam moet een bizarre kluwen van belangen en relaties ontwarren. 

Verschijningsdatum: december 2021.

 

 

 

                                        actuele informatie vind je op :

                               https://www.facebook.com/MotellRijnenAuteur/