Schrijverij

                   

HOERA,

mijn nieuwe roman HoRa is uit!

 

In het kader van het project BOEK10 zijn op 6 mei 2017 door Godijn Publishing tien nieuwe boeken gepresenteerd tijdens een feestelijk en interessant literair festival in Hoorn. Mijn roman HoRa is ook bij die gelegenheid gelanceerd. De week daarna was de feestelijke presentatie van HoRa bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda.

korte inhoud

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Het leven speelt zich af in meer dimensies dan wij weten. Hora is een roman die daarover gaat. De journalist Manuel en de astronoom Adriaan gaan op zoek naar de identiteit van een man in een zwart pak, met een rood overhemd en bleek gelaat, die voortdurend het pad van Manuel kruist. Deze Max staat als grote onbekende op foto’s, zowel bij Manuels ex als bij zijn vriendinnen. Iedereen kent hem vaag, maar niemand weet wie hij is. Hij volgt Manuel en mijdt het persoonlijke contact. Hij gaat iets eerder de hoek van de straat om, staat verder in de wachtrij, houdt hem van een afstand in de gaten. Hij wordt een obsessie voor Manuel, zeker nadat deze samen met Adriaan ontdekt dat er een verband is tussen Max, vreemde natuurverschijnselen aan de rand van het Mastbos en de kortstondige ontvoering van jonge vrouwen. Hun zoektocht leidt tot verrassende inzichten. Manuel ontmoet Max in een andere wereld. Door hem heeft hij ook een bijzondere ontmoeting met zijn overleden geliefden. Zijn liefde is sterker dan het leven.

Zie ook:  www.godijnpublishing.nl/ 

 

Al eerder verschenen:

Koningin van de Claddagh

 

Met KONINGIN VAN DE CLADDAGH ben ik op 14 februari 2014 gedebuteerd bij uitgeverij Bagage. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de boekhandel Van Kemenade en Hollaers mocht ik het eerste exemplaar aanbieden aan de toenmalige eerste burger van Breda, Peter van der Velden. 

korte inhoud

Adriaan de Coninck brengt als schrijver een deel van het jaar door op het eilandje Inishmore voor de Ierse westkust. Hij ziet hoe een onbekende jonge vrouw een ongelukkige  val maakt op het rotsachtige strandje achter zijn huis. Als gevolg daarvan kampt ze met geheugenverlies. Ze weet niet meer wie ze, waar ze is, waar ze vanaan komt. Het enige aanknopingspunt om achter haar identiteit te komen is de ring die zij draagt: een gekroond hart dat  door twee handen wordt  omklemd, de Claddagh-ring. Adriaan gaat samen met eilanddokter Jimmy op onderzoek uit. De Nicholas Church in Galway en een bijzonder kunstenaarscollectief spelen daarin een sleutelrol. De ring blijkt heel lang geleden gemaakt te zijn door Richard Joyce, als bewijs van zijn liefde voor een meisje dat volgens een eeuwenoude legende afkomstig was uit de Claddagh, een  eeuwenoude vissersgemeenschap bij de stad Galway.

 

zie ook:

http://www.uitgeverijbagage.nl/onze-boeken/koningin-van-de-claddagh/

 

 Je kunt ook samen met de Koningin van de Claddagh wandelen door Galway en op Inishmore. Je komt  dan op de plekken die in Ierland het decor zijn van mijn roman. De  speciale website voor de wandeling vind je op: < www. wandelmetdekoninginvandecladdagh.nl>                                       

                                                                                                                        

          

Schrijven is mijn grote passie!

 

Toen ik als student op mijn Amsterdamse zolderkamertje van 2,5 bij 2,5 meter gefascineerd raakte door de gedichten van Lucebert en van Paul van Ostayen, sloeg Ik sloeg zelf aan het dichten en ging korte verhalen schrijven. Een paar jaar later werd ik genomineerd voor de toenmalige grote poëziewedstrijd van de Zuidelijke Nederlanden. Daarna schreef ik alleen nog bij vlagen. De muziek, de studie, het werk en het gezin namen mij meer in beslag, totdat ik rond de eeuwwisseling korte verhalen ging schrijven. Vijf jaar later ging ik met vervroegd pensioen en vanaf dat moment is schrijven de rode draad in mijn leven. Ik kan moeilijk zonder. Het is heerlijk om je in je eigen verhalen te kunnen onderdompelen, om penvoerder te zijn van de personages die je zelf hebt bedacht, om te zien hoe ze tot leven komen en het van je overnemen. En natuurlijk  is het geweldig, een erkenning van mijn schrijverschap, dat uitgevers met me aan de slag willen. 

Inmiddels heb ik nog vier romanmanuscripten en een vertellingenreeks op de plank liggen. Ik ben nog op zoek naar uitgevers. Ik schrijf ook korte verhalen en poëmen.


Mijn romanmanuscripten

 

"Spiegeling" verhaalt over een vrouw die aan het sterfbed van haar overleden echtgenoot terugblikt op haar leven. Hij is haar spiegel. In die spiegel ziet zij hoezeer de loop van haar leven bepaald is door haar twee broers die haar op haar vijftiende verkracht hebben. Voor het eerst staat ze er nu  alleen voor, ze kan zich achter niemand meer verschuilen.

"De laatste Goldstern" gaat over de 24-jarige Meier die wil kunnen begrijpen waarom zijn moeder is dood gegaan toen ze zo oud was als hij nu is.  Hij heeft nooit met haar kunnen praten over wat ze als Joods meisje uit Litouwen in het concentratiekamp heeft meegemaakt. Niemand kan hem vertellen waaraan zij is doodgegaan, totdat hij haar oorlogsdagboek laat vertalen en haar vroegere vriendinnen en haar broer op het spoor komt.

"Mijn liefde voor vrouwen, chinezen, cowboys en indianen" is een pseudo autobiografische vertellingenreeks. Met verhaallijnen over Antwerpse Rosa, Krist de dorpskunstenaar, zijn geile vriendin en zijn ex Fleur, lagere schooljaren en Titi die zo graag mannequin wilde worden.

 “Playgirl en dr.Zhivago (aliassen)” gaat over een voormalige huisarts, die als dr. Zhivago in een erotische chatbox het keurslijf van zijn verstandshuwelijk van zich afwerpt. Daar leert hij Playgirl kennen, de vrouw over wie alle mannen fantaseren. Als fantasie en werkelijkheid door elkaar gaan lopen, is niets meer wat het lijkt te zijn. Hij dreigt het gewillige slachtoffer van Internetcriminelen te worden. Samen met de onderzoeksjournaliste Maaike weet hij de rollen om te draaien.


 manuscripten onderhanden

"Achter de VN (Volksbeweging Nederland)" wordt een politieke krimi over de opkomst en ondergang van een populistische politicus.

"Wat is ze allejezus mooi" is een levensechte bezinning op de bron van de liefde.

 

                                        actuele informatie vind je op :

                               https://www.facebook.com/MotellRijnenAuteur/