EN NIEMAND WEET WAAROM

 

psychologische roman

 

‘En niemand weet waarom’ is een aangrijpend verhaal vol onthullingen, bekentenissen, liefde en tragiek. Vera ontdekt wat haar moeder Myrna is overkomen en hoe dat bijna veertig jaar eerder tot haar dood leidde. Door traumatische ervaringen, ontvoering en verkrachting, waarbij ook haar latere  echtgenoot was betrokken, raakte Myrna de grip op haar leven kwijt. Als nieuwe ethische dilemma’s zich opstapelen, wordt zoveel jaren later duidelijk wat de kracht van familiebanden en van liefde is. In een meeslepend verhaal wordt de complexiteit van menselijke emoties verkend, in het nu en in het licht van  wat er is gebeurd.

 

Uitgegeven door Boekenindustrie en verkrijggbaar in de boekhandel en online.

 

*************

 

 

OM DE GUNST VAN HET VOLK

een roman over misdaad en politiek (december 2021)

 

 

Ad captandum vulgus   betekent om de gunst van het volk (te winnen). Als je het in de politiek wil maken, moet je het volksgevoel aanspreken, de emotie van de massa. Dat doet de Nationale Volksbeweging, kortweg de NV, een razendsnel  aan populariteit winnende maatschappelijke stroming op de ultrarechtse flank van het politieke spectrum. Het kan nauwelijks nog mis gaan; bij de volgende Kamerverkiezingen zal de NV de grootste partij worden. Dan wordt het land opgeschrikt door een fatale aanslag op het leven van de voorzitter van de Kamerfractie, gevolgd door de gewelddadige verstoring van een grootse verkiezingsmanifestatie. Hubert Mulders, het nieuwe boegbeeld van de NV, ontwikkelt zich van een omstreden jurist tot een doortastende politicus. De recherche staat voor de bijna onmogelijke opgave om een kluwen van relaties binnen de top van de NV en tussen de onder- en bovenwereld te ontwarren.

 

Om de gunst van het volk is wederom een uitgave van Boekenindustrie

en  is vanaf 10 december 2021 verkrijgbaar bij de boekhandel, online o.m. Bol.com, Libris en Boekenindustrie en gesigneerd bij de auteur.

 

 

 

**************

 

 

De laatste Goldstern  (september 2020)

 

 

 Wie is de laatste Goldstern? Meier is de zoon van Szenja, een  Litouwse Jodin, die de verschrikkingen van de Holocaust heeft overleefd. Haar broer Avrom was soldaat in de eerste Poolse pantserdivisie die Zuid-Nederland heeft bevrijd. Via hem komt ze in Breda terecht, trouwt er en sterft onverwacht als ze 25 is. Meier wil twintig jaar later weten wat er in zijn moeders leven is gebeurd. Haar oorlogsdagboek is het begin van een zoektocht die hem brengt naar zijn roots in Nederland en in Litouwen en dat wordt ook een ontdekkingsreis naar zijn eigen identiteit.  Als hij voor het eerst zijn oom Avrom ontmoet, vertelt die hem kort voor zijn dood zijn bewogen levensverhaal.

De laatste Goldstern wordt evenals Fleur uitgegeven door Uitgeverij Boekenindustie.

 

 

 

*************

 

 

FLEUR, een leven in de knop geknakt (september 2019)

 

Als Fleur veertien is, wordt ze door haar tweelingbroers gechanteerd. Ze is volgens hen een bastaard. Ze dwingen haar hun verziekte ridderspel mee te spelen en dat bepaalt de loop van haar verdere leven. Ze raakt emotioneel getraumatiseerd. Ze verlangt naar aandacht en liefde, naar een man die haar bemint. Haar echtgenoot Thomas doet dat niet, maar verbonden door een bizarre eed kunnen ze elkaar niet loslaten. Hij heeft zijn vrienden in de kroeg en zij heeft haar minnaars. De piketpaaltjes lijken voor de rest van hun leven geslagen, totdat Thomas te jong aan een hartstilstand overlijdt. Aan zijn doodsbed ontworstelt Fleur zich, in een spiegelende dialoog met zichzelf en met de voorgoed zwijgende Thomas, aan haar verleden. Alle panelen verschuiven. Na dertig jaar ontdekt Fleur dat haar broers gelijk hadden toen ze haar een bastaard noemden. Ze leert haar biologische vader kennen, probeert de keuze van hem en van haar moeder te begrijpen. Ze overwint haar angsten en is eindelijk in staat om vrij voor haar eigen toekomst te kiezen.

zie ook http://boekenindustrie.nl/

       

 

*************

 

 

HoRa  (september 2017)

 

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Het leven speelt zich af in meer dimensies dan wij weten. Hora is een roman die daarover gaat. De journalist Manuel en de astronoom Adriaan gaan op zoek naar de identiteit van een man in een zwart pak, met een rood overhemd en bleek gelaat, die voortdurend het pad van Manuel kruist. Deze Max staat als grote onbekende op foto’s, zowel bij Manuels ex als bij zijn vriendinnen. Iedereen kent hem vaag, maar niemand weet wie hij is. Hij volgt Manuel en mijdt het persoonlijke contact. Hij gaat iets eerder de hoek van de straat om, staat verder in de wachtrij, houdt hem van een afstand in de gaten. Hij wordt een obsessie voor Manuel, zeker nadat deze samen met Adriaan ontdekt dat er een verband is tussen Max, vreemde natuurverschijnselen aan de rand van het Mastbos en de kortstondige ontvoering van jonge vrouwen. Hun zoektocht leidt tot verrassende inzichten. Manuel ontmoet Max in een andere wereld. Door hem heeft hij ook een bijzondere ontmoeting met zijn overleden geliefden. Zijn liefde is sterker dan het leven.

 

zie ook: www.godijnpublishing.nl/ 

 

 

***************

 

Koningin van de Claddagh  (februari 2014)

 

Adriaan de Coninck brengt als schrijver een deel van het jaar door op het eilandje Inishmore voor de Ierse westkust. Hij ziet hoe een onbekende jonge vrouw een ongelukkige  val maakt op het rotsachtige strandje achter zijn huis. Als gevolg daarvan kampt ze met geheugenverlies. Ze weet niet meer wie ze, waar ze is, waar ze vanaan komt. Het enige aanknopingspunt om achter haar identiteit te komen is de ring die zij draagt: een gekroond hart dat  door twee handen wordt  omklemd, de Claddagh-ring. Adriaan gaat samen met eilanddokter Jimmy op onderzoek uit. De Nicholas Church in Galway en een bijzonder kunstenaarscollectief spelen daarin een sleutelrol. De ring blijkt heel lang geleden gemaakt te zijn door Richard Joyce, als bewijs van zijn liefde voor een meisje dat volgens een eeuwenoude legende afkomstig was uit de Claddagh, een  eeuwenoude vissersgemeenschap bij de stad Galway.

uitgeverijbagage.nl is opgehouden te bestaan

 

 Je kunt ook samen met de Koningin van de Claddagh wandelen door Galway en op Inishmore. Je komt  dan op de plekken die in Ierland het decor zijn van mijn roman. De  speciale website voor de wandeling vind je op: 

www.wandelmetdekoninginvandecladdagh.nl                                       

                                                                                                                        

          

Schrijven is mijn grootste passie!

 

 manuscripten onderhanden:

 

"Mijn liefde voor vrouwen, chinezen, cowboys en indianen" is een pseudo autobiografische vertellingenreeks. Met droeve en blije avonturen en belevenissen,  echt gebeurd en soms zoals de schrijver ze heeft beleefd.

 

 “Wankele Levens” gaat over de voormalige huisarts en schrijver Julius, die als dr. Zhivago in een erotische chatbox het keurslijf van zijn verstandshuwelijk van zich afwerpt. Daar leert hij Playgirl kennen, de vrouw over wie alle mannen fantaseren. Ze vraagt hem haar levensverhaal te schrijven. Hij had beter moeten weten. Ze opent onbekende werelden voor hem en hij moet de confrontatie aan met zichzelf en zijn eigen verleden. Om haar verhaal te kunnen schrijven, moet hij antwoorden vinden op zijn eigen vragen. Hij schrijft een biografische roman die niet alleen haar verhaal vertelt, maar ook dat van hem en zijn fantasie. Als fantasie en werkelijkheid door elkaar gaan lopen, is niets meer wat het lijkt te zijn. Hij dreigt het gewillige slachtoffer van Internetcriminelen te worden. Samen met een onderzoeksjournaliste  weet hij de rollen om te draaien en weer grip te krijgen op zijn eigen leven.