nieuws

 

Op 12 september 2020 , vanaf 17.00 uur

feestelijke presentatie van de roman

De Laatste Goldstern

Op zaterdag 12 september 2020 vindt de feestelijke presentatie plaats van mijn nieuwe roman 'De laatste Goldstern'. Gewoontegetrouw bij boekhandel Van Kemenade&Hollaers aan de Ginnekenweg in Breda. We beginnen om 17.00 uur. Na de opening door René Hollaers is er o.a. een vraaggesprek van dichter/presentator Kees van Meel met schrijver Motell Rijnen. Jenny van Diggelen en Guy Roelofs brengen mooie traditionele folk ten  gehore, op onder andere fluiten, bouzouki en nyckelharpa.

Leuk als je er ook bij bent. In verband met Covid19 wel graag vooraf je komst  melden. Dat kan op: info@kemhol.nl

(jouw naam, aantal personen en DLG vermelden)

De laatste Goldstern kan vóór 12 september gereserveerd worden bij Van Kemenade&Hollaers en is na de presentatie eveneens verkrijgbaar verkrijgbaar bij Bol.com, Uitgever BoekenIndustrie en bij elke boekhandel in Nederland en België. 9 789492 046550 .

 Wie is de laatste Goldstern? Meier is de zoon van Szenja, een  Litouwse Jodin, die de verschrikkingen van de Holocaust heeft overleefd. Haar broer Avrom was soldaat in de eerste Poolse pantserdivisie die Zuid-Nederland heeft bevrijd. Via hem komt ze in Breda terecht, trouwt er en sterft onverwacht als ze 25 is. Meier wil twintig jaar later weten wat er in zijn moeders leven is gebeurd. Haar oorlogsdagboek is het begin van een zoektocht die hem brengt naar zijn roots in Nederland en in Litouwen en dat wordt ook een ontdekkingsreis naar zijn eigen identiteit.  Als hij voor het eerst zijn oom Avrom ontmoet, vertelt die hem kort voor zijn dood zijn bewogen levensverhaal.

De laatste Goldstern wordt evenals Fleur uitgegeven door Uitgeverij Boekenindustie.

 

 

mijn politieke krimi 'NV de Nationale Volksbeweging' verschijnt in december 2021