Sinds februari 2024 speel ik niet meer in Navenant.

De mooie herinnering aan vele, vele jaren van (muzikale) vriendschap en zoveel geweldige optredens blijft!

wij zijn NAVENANT...

 

en daarom maken wij heel eigenwijs de muziek waar de oude Kelten van droomden: nostalgische swingfolk. Je hoort bij ons het ritmische hoefgetrappel van harige mastodonten, het schallen van de hoorn van de oeros, het klepperen van zijn bronstige botten, de roffels op zijn strak gespannen huid. Je hoort de huppelende tonen van de accordeon en de trekzakken, van de geit die nu als doedelzak zingt, van de whistles en van tientallen snerpende snaren, daarbij het brakke stemgeluid uit onze kelen. Het is allemaal...NAVENANT.

Druipende drankliederen worden afgewisseld door tranentrekkende ballades en zangen van de zoute zee. Gigues, jigs, polka's, bourrées, andros, reels, valses, horlepiepen, chinese polka's....het is allemaal NAVENANT.

 

Folk met een vette knipoog naar fun. De fun die de muzikanten hebben als zij hun instrumenten beroeren en als zij hun kelen schrapen. De fun die het publiek heeft als de aanstekelijke deuntjes weer klinken, als de tranentrekkende ballades, zoute zeezangen en druipende drankliederen elkaar weer eindeloos en vol raffinement afwisselen.

Navenant speelt polka’s, jigs, gigues, reels, valses, andro’s en foxtrots chinoises. Het repertoire vindt zijn oorsprong in landen als Ierland, Frankrijk, België, Lichtenstein en de rest van de (vrije) wereld. Navenant is een ode aan drank, liefde, vrouwen, andere mensen en kroonkurken.

De instrumenten die tijdens de optredens worden gekastijd: accordeon, trekzakken, doedelzak, whistles in soorten en maten, basgitaar, gitaren, bodhrans, lepels en ander bestek, handen- en voetenwerk, kelen, slagwerk, bouzouki en alles wat verder voorhanden is.

Spelende leden:
(Gerlach Hoogers: doedelzak, fluiten, lepels, koren)
John Hop: trekzakken
Kees Schoone: accordeon
Ger Dinnissen: elektrische bas
(Motell Rijnen: zang, snaren, fluiten)

 


navenant.tripod.com