doopceel gelicht...

 

Mijn passies zijn schrijven en folk.   Sinds mijn pre-pensionering in 2006 ben ik verslingerd aan het schrijven van vooral korte verhalen en romans. Ook meer dan een halve eeuw folkzanger en gitarist, tot recent bij ferme folkgroep Navenant.

 

Ik ben op 13 januari 1948 in Princenhage bij Breda geboren als oudste zoon van een Litouwse moeder en een Nederlandse vader. Het verschil tussen hun werelden was groter dan de afstand van 1600 kilometer tussen Vilnius en Breda doet vermoeden. Mijn vader, geboren in een katholiek gezin in Etten-Leur, was net als zijn vader bouwkundig aannemer. Mijn moeder was dochter van (Azkenazisch) Joodse ouders. In WO II werd ze na werkkampen in de buurt van Vilnius  gedeporteerd naar Riga en van daaruit naar het concentratiekamp Stutthof. Zij behoorde tot de paar procent Litouwse Joden die de Shoah overleefden. Dat maakt het extra wrang dat ze op haar 32ste aan een kraamvergiftiging bezweek. Ik was toen negen.

Na de HBS-A, in de tijd van Provo, witte fietsenplan en studentenprotesten, eerst twee jaar Politicologie gestudeerd aan de UvA, gevolgd door viereneenhalf jaar Sociologie en Criminologie aan de KUB. Op bevrijdingsdag 1972 - 5 mei-  stonden de rododendrons langs de Oude Tilburgseweg in bloei om mijn afstuderen extra luister bij te zetten. Alle vlaggen hingen uit. Ik heb  10 jaar als manager gewerkt in welzijnsland en nog eens 25 jaar als manager volgemaakt in het hoger beroepsonderwijs. Sinds 2006 manage ik alleen nog mijn eigen tijd. 

Al meer dan dertig jaar gelukkig getrouwd met Ineke Beemster en vader van Ilja en Eva, schoonvader van Andrea en Edwin en trotse Opa Hoed van vijf kleindochters: Evi, Sasha & Jessie, Nina en Lotte.